Kun Korona-kriisi tuli päälle, Airbnb nosti online-elämykset vankemaan keskiöön. Voit siis järjestää niin viininmaistelua, käsityökursseja, metsän esittelyä tai mitä ikinä sinulle tulee mieleenkään. Airnbnb:n hyvä puoli on siinä, että he ovat keränneet kymmenien miljoonien valmiin yleisön, jolle voi helposti myydä lisäpalveluita.

Sen lisäksi, että Airbnb:n kautta voi järjestää online-elämyksiä, myös paikalliset opasretket ja elämykset kuuluvat valikoimaan. Jos sinulla siis on jotain paikallistietämystä, jota haluat tarjota turisteille, tuotteista kierros ja listaa se näkyville.

Jos asut maaseudulla, keksit varmasti jotain mitä joku muualta / kaupungista tullut haluaisi kokea ja olisi valmis maksamaan siitä. Se voi olla sieniretki, koira-ajelu, kokkausta luonnossa tai mitä ikinä. Jos puolestaan asut kaupungissa, sinulla saattaa olla ”salaisia paikkoja” tai juttuja, joista moni ei tiedä. Kannattaa tutustua olemasaolevaan tarjontaan ja pohtia sitä vasten, mitä valikoimasta puuttuu.

Myös Reissujuna-nimisellä elämysjunayhtiöllä on ns. affiliate-malli — saat siis palkkion kun tuot uusia asiakkaita tai jopa kokonaisia ryhmiä. Reissujunan reissuilla matkanteko itsessään on päämäärä. Matkustetaan vanhoilla junilla ympäri Suomea ja nautitaan musiikki- ja muista esityksistä laadukasta ruokaa unohtamatta.